15-05-08

PEPERONATA

DSC_1454 Peperoni di Carmagnolatn_

 

 

PEPERONATA

 Ingrediënten: 2.5 paprika’s, 2 uien, enkele gepelde tomaten of enkele eetlepels tomatensaus, kappertjes, olio extravergine, zout, een teentje look 

Snij de paprika  in stukken en de uien in ringetjes

Warm enkele eetlepels olie op in een pan op een middelmatig vuurtje en doe er een teentje look in dat je doormidden sneed

Enkele(1à2) minuten nadien de uiringen toevoegen en even aanstoven

Doe er dan ook de pepers bij, dek af en laat het geheel wat stoven

Doe er daarna de tomatensaus(of gepelde tomaten  in stukjes) bij en ook de versneden kappertjes (steeds op een middelmatig vuurtje en afgedekt)

Laat zo nog 20 minuten doorstoven 

Peperonata wordt gegeten als voorgerecht ofwel opgediend worden als saus bij

kabeljauwhaasje dat je even kan aanbakken in de pan met wat olie en look

 

 

WIJN: Bonarda Piemonte D.O.C. (zie www.wijnuititalie.be )

14:01 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.