06-05-08

RAGÚ ALLA BOLOGNESE (bolognesesaus)

 

RAGÚ ALLA BOLOGNESE 

tagliatelle al ragù

Ingrediënten: 1 teentje look, 1 wortel(fijngesneden), 1 sjalot(fijngesneden), 1 stengel bleekselderij(fijngesneden), 1 koffielepel bladpeterselie, pancetta, 200gr kalfs- of rundergehakt,2gr gedroogde porcini(eekhoorntjesbrood – 5 minuten geweekt in lauw water, kleingesneden), 20gr (of meer) fijngesneden kippenlevers, 50ml rode wijn, 25gr tomaten(doppio, triplo concentrato) of 10 eetlepels tomatensaus, zout en peper, olio extra vergine di oliva

   mutti logo
 

Verwarm de olie in een pan(met zware bodem)

Bak hierin pancetta en look (na 1 minuut ook wortel, sjalot, selder, peterselie) 4à5 minuten op een matig vuur (met deksel)

Na 5 minuten: voeg het gehakt, de fijngesneden kippenlevers en de gedroogde paddestoelen toe

Laat de saus +/- 5 min sudderen

Schenk de wijn erbij en laat deze indampen

Voeg tomaat, mutti triplo  zout, peper toe en laat de saus met een deksel sudderen

Hoe langer de saus suddert, hoe lekkerder hij wordt

Voeg tussentijd hete water toe

N.B. pancetta? wat is dit exact? of is dit een domme vraag?

Pancetta(zie foto) is een soort van spek dat u in dunne plakjes kunt eten. Delhaize en Gb verkopen pancetta

 

pancetta

 pancetta

17:16 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

pancette pancetta? wat is dit exact? of is dit een domme vraag?

Gepost door: jeanxf105 | 28-06-09

De commentaren zijn gesloten.