04-05-08

FOCACCIA UIT APULIË MET KERSTOMATEN

FOCACCIA UIT APULIË MET KERSTOMATEN

focaccia pugliese

 

 

 

Ingrediënten: 250gr bloem, 12 gist, 2 koffielepel suiker, 1 aardappel, 50gr kerstomaten,olio extravergine, zout, oregano

  

Kook de aardappel gaar, schil hem en maak er puree van

Meng in een kom de bloem met aardappelpuree, de suiker, zout, 1 eetlepel olie, de gist opgelost in +/- een glas water

  

Wanneer je een zachte deegbal hebt bekomen, bedek je de kom en laat je het deeg een uurtje rusten/rijzen (tot het volume is verdubbeld)

  

Leg op de bakplaat een stuk bakpapier, leg het deeg erop en geef een ronde vorm

Doe er de in de helft gesneden tomaatjes op, voeg zout toe, strooi er oregano over en giet er de olie over

  

Laat het geheel zo een halfuurtje rusten

Bak in de oven op 220°C – 30à35 minuten of totdat de focaccia er lichtjes goudbruin en dik uitziet

 

 

WIJN: RUCHÉ (zie: www.wijnuititalie.be )

20:47 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Italie2go Super! Ik ga dit recept meteen uitprinten voor ik het kwijtraak. Mooi iets om tijdens de voorjaarsvakantie voor de kinderen te maken!
Met aardappel: dat verbaasd me...

Gepost door: Karin | 21-02-10

De commentaren zijn gesloten.