09-04-08

CAPONATA VAN AUBERGINE

AUBERGINE

CAPONATA VAN AUBERGINE

Ingrediënten: 400gr aubergines,100gr ui, 150gr tomaat, 25gr selder, olijven, kappertjes, frituurolie, olie ex.v., 1 koffielepel suiker, azijn, basilicum, zout  

 

Snij de aubergine in blokjes en bedek ze goed met zout.

Laat ze zo’n halfuurtje rusten (ze zullen bitter vocht verliezen)   Warm in een pan enkele eetlepels olie op en voeg er het teentje look  aan toe

Voeg er ook de versnipperde ui aan toe en laat fruiten (met deksel!)

Voeg de tomaten, de selder, de olijven en de kappertjes toe en laat sudderen met het deksel op de pan  

Was ondertussen de blokjes aubergine en frituur ze (friteuse of pan) en doe ze daarna in de pan met de tomaatbereiding

Voeg tevens de azijn en de suiker toe

Laat de azijn verdampen 

Bij het einde van de bereidingstijd het basilicum toevoegen

 WIJN: Roero Arneis (zie: www.wijnuititalie.be )

16:32 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.