04-04-08

RICOTTATAART

RICOTTATAART

SINAASAPPEL

 

Ingrediënten: 250gr bloem, 120gr boter, 3 eieren, 400gr ricotta, 120gr suiker, 60gr bloemsuiker, 1 sinaasappel, (gekonfijte fruiten), zout 

Laat de boter mals worden

 

I kom:

Meng : bloem met boter, een snuifje zout, 1 ei en 60 gr bloemsuiker tot je een deegbal bekomt

Eventueel: wikkel deze deegbal in vershoudfolie en laat hem in de koelkast rusten      

 

 

 

II kom:  Meng: ricotta, geraspte schil van de appelsien, (de gekonfijte appelsien op kleine stukjes), de suiker en 2 eieren  tot je een homogene crème bekomt     

 

 

Rol je het deeg uit

Bekleed er een taartvorm mee (de rand maak je zo’n 2 cm hoog)

Prik met een vork in het deeg op de bodem van de taartvorm

Doe er het ricotta-mengsel in

Eventueel kan je reepjes deeg leggen dwars over de gevulde taartvorm heen 

In de oven gedurende 40 minuten op 200°C

Laat afkoelen

20:04 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.