23-03-08

CANTUCCINI KOEKJES - WIJN:RAMINO

CANTUCCINI

CANTUCCINI

Ingrediënten  : 300 gr. Bloem , 200 gr. Suiker, 100 boter, +/- 30 gr amandelen, 3 eieren, 1 koffielepel tje gist in poeder

 Laat de boter smelten en doe ze in een grote komDoe er geleidelijk de suiker bij Meng de gistpoeder eerst goed door de bloem en meng dan het geheel door het boter/suiker mengsel

Voeg een ei en een dooier en de amandelen (2 à 3 stukjes versneden) toe en meng opnieuw (brisé:ok)

Leg 4op een ovenplaat een stuk bakpapier Vorm  met het deeg een soort grote koek van  3à4 cm breed en 1 cm hoog- +/- 10 cm lang Leg de vorm op het bakpapier en strijk  in met de losgeklopte eidooier Laat op 180C°  gedurende 30 minuten bakken Haal de ovenplaat uit de oven en snij de koekrol in sneetjes van een dikke centimeter Plaats opnieuw in de oven en laat nog 10 minuten bakken Haal uit de oven en laat afkoelen 

In Toscane krijg je vaak cantuccini geserveerd bij  een glas zoete wijn( ZIE: RAMINO op www.wijnuititalie.be). CANTUCCINI EN RAMINO

Bedoeling is om de koekjes sin de wijn zodat ze wat malser worden en de smaak van de wijn absorberen.

14:34 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.