13-03-08

VLEES: RECEPTEN EN TIPS

VLEES ALLA PIZZAIOLA

Ingrediënten: 3 plakjes kalkoen of kip, 250gr tomatenblokjes, 5-10 kappertjes, oregano, 4 olijven, zout en peper, olie  

 

 

Doe wat olie in een panWarm op en voeg de plakjes vlees toeBak ze goudbruin, hou de gebakken plakjes vlees apartVoeg de tomatenblokjes, de kappertjes, oregano en doorgesneden olijven toeLaat op een zacht vuurtje het geheel nog 10à20 minuten doorkoken tot het meeste vocht weg is en de saus geconcentreerd lijkt( om een matig geconcentreerde saus te bekomen, voeg je tijdens het koken af en toe wat water toe).Op enkele minuten van het einde van de kooktijd, het vlees opnieuw toevoegen.   

De “pizzaiolasaus” is een klassieker uit de Italiaanse huiskeuken. Deze saus kan je ook voor pasta of vis gebruiken. Het is makkelijk, lekker, en bevat bovendien drie van de meest belangrijke en onmisbare ingrediënten van de Italiaanse keuken: tomaat, knoflook en oregano. Als je kappertjes op zout gebruikt, laat je ze een tijdje in koud water liggen om het teveel aan zout weg te spoelen. Doe dat niet met warm water anders gaan deze tere bloemknopjes open. En kappertjes op azijn hoef je eigenlijk maar heel even onder stromend water af te spoelen, zodat ze minder zuur smaken. 

WIJN:BONARDA D.O.C.(zie: www.wijnuititalie.be)

14:17 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.